GPS Uygulamaları

GPS UYGULAMASI

GPS (Küresel Konumlandırma Sistemi) cihazları bugün varolan seyir araçları belirli bir konuma verileri bulmak için kullanılan ve birçok kez daha önceki bir sistem adam bilinen daha doğrudur. GPS, özellikle kullanmak 27 uydular ve teknik bilgisayarlar büyük bir ağ kullanıcının yerini (enlem ve boylam) birkaç metre kadar hesaplamak için izliyor. GPS kullanırken çok bulunduğunuz yerin ve hız ve yön ve hedef mesafe takip etmek kolayca izliyor.

FPGA ve CPLD Nedir?

A Field-Programmable Gate Array bir yarı iletken cihaz "mantık blokları" ve  programlanabilir mantık elemanları  içerir birbirine. Alan programlanabilir kapı dizileri kapısı dizilerin Programlanabilir Mantık Aygıtları (PLD'ler) ve programlanabilirlik ile mimari birleştirir. 

Bazı FPGA gayrimenkul satıcı mantığı ile FPGA alanında programlanabilirlik özelliği uygulanması ve kalıp alanının büyük bir bölümünü işgal eder programlanabilir yönlendirme içindir. kapıları genellikle kullanıcıya kullanılabilir sayısı 10.000 3000 arasında değişir. Bir FPGA normalde hangi tasarım birkaç kararsız mantık bloklarının ekleyebilirler oluşur. Mantık bloğu bazı evrensel kapılar oluşur. 

FPGA indirme kabloları (download cables)

FPGA üreticileri pek çok açıdan cihazlarının yapılandırmasını  -örneğin indirme- sağlar. Tek yönlü PC'nizden FPGA bağlanan bir kablo kullanılıyor. En popüler kabloları bilgisayarınızın paralel veya USB arabirim bağlantısıdır.

Bu kablolar, bazen "JTAG kabloları" (çünkü genellikle bir FPGA JTAG pin bağlantıdır) denir.


Dikkat: FPGA kabloları üreticilere özgüdür.

FPGA Kristaller ve Osilatörler

Çoğu FPGA tasarımında, genellikle kristaller veya "osilatörler" oluşturulan istikrarlı saat sinyalleri gerektirir. Bak Ecliptek, SaRonix ve vite kuvars kristalleri ve osilatörler üreticileri örnekleri olarak.

Kristaller bir rezonatör (Quartz) içeren herhangi bir elektronik kendileri osilasyon yok.
Osilatörler hem rezonatör ve (amplifikatör) salınımların devam ettirebilmek için gereken elektronik ürünü içerir.

Bir kristalin temel parametresi / osilatörün rezonans sıklığıdır. Kuvars fabrikada, eğer farklı bir kesim frekansı istiyor ise, farklı bir kısmını kullanmak zorunda. Bu FPGA prototip sırasında birkaç farklı bölümlerine sahip olmak yararlıdır.

LM358 Opamp Çift Modlu İşlemsel Yükselteç Özellikleri ve Avantajları

LM358 serisi iki bağımsız, yüksek kazanç, iç frekans özellikle tek bir güç kaynağından gerilim geniş bir yelpazede üzerinde çalışacak şekilde tasarlanmıştır operasyonel amplifers telafi oluşur. Operasyon split güç kaynakları dan da ve düşük güç kaynağı mevcut drenaj mümkündür güç kaynağı voltaj büyüklüğünü bağımsızdır. Uygulama alanları dönüştürücü yükselteçler, dc kazancı blokları ve şimdi daha kolay tek bir güç kaynağı sistemleri uygulanabilir tüm geleneksel op amp devreleri içerir.
Örneğin, LM358 serisi doğrudan kapalı sayısal sistemlerinde kullanılan ve kolayca ek ± 15V güç kaynağı gerektirmeden gerekli arabirim elektronik sağlayacak standart +5 V güç kaynağı geriliminin çalıştırılabilir.


Etiketler

3G 7-segment 7805 7812 Amplifier Analiz Analog iletişim Arduino AVR Axiom Aristos baskı devre Bellek Beslemeli Kenetleyici Biased Limiters Bird Strike Biyomedikal blog butterworth CCD dedektörler Cep Telefonu CMOS Common Base Amplifier Çarpma DAC0800 DC Motor Decoder Dedektör deney deney timer Devre Diode Clampers Diode Limiters Direnç Diyot Diyot kenetleyici devreler Diyot Limiter DO-178B Doğrudan Sıfırlamalı Doğrultucular Dolaylı Sıfırlamalı Döngüsel Sayıcılar Düzlem-Panel Dedektörler Elektrik Elektronik Projeler Entegre Devreler Fiber Optik filtreler flipflop Flora foruier serileri Fototransistör fourier dönüşümü FPGA Frekans Counter Function Generato gereksinim analizi Görüntü görünür ışığa dönüştürme GP810 GPS Grid Güç Ölçümleri Half-wave Rectifiers indüktör infrared fotodiyot JOHNSON SAYICISI kalite Kalite Standartları kapasitör karanlık algılayıcı Kaymalı Yazmaç Kenetleme Devreleri Kenetleyiciler Kırpıcılar Kolimasyon Laser Darbelerinin Algılanması Laser Darbelerinin Oluşumu Laser Diyod ldr led lineer sistem analizi lm324 LM358 lm555 timer lm741 MATLAB matlab çizim matlab kodları Maximite Mikrodenetleyiciler Mirocontroller MSP430 Mühendis Staj Mühendislik OP-AMP Optik Film Optik-Fiber Zayıflama Ölçümleri opto-coupler osilatör Osiloskop Paralel – Seri Dönüşüm paralel devreler PIC PIC16F877 PIC16F877A PIC16F886 PIC32MX Plaka Okuma PLC Proje pwm Radiology Radyasyon Radyoaktivite Radyografi Radyoloji Rectifiers Register RFID RL devreleri RL FİLTRELERİ RLC Filtre Robot Robotics röntgen Röntgen Cihazları sayıcılar Sayısal Dedektör Sayısal iletişim Selenyum Dedektör sensor network sensör seri devreler seven-segment sıcak ayna sistem mühendisliği soğuk ayna Solid State Staj svf Swot Analizi Tam Dalga Doğrultucu temel AC devre temel DC devre termistör Test Tez transistor Transistör Bacaklarının Testi transistör yükseltgeç ULN2803 Ultrason Video Kodlama volt Wireless X-ışını Yarım Dalga Doğrultucuları yazmaçlar Yüz tanıma