Series Positive Limiter with Positive Bias

Devre-8’de V2 kaynağından uygulanan gerilim D1 diyodunun anod ucuna +10 Voltluk bir etki yapar. V1 kaynağından uygulanan gerilimin +10 Volt değerine kadar D1 diyodunun anodu katoduna göre her durumda daha pozitif olacaktır. Dolayısıyla giriş sinyalinden uygulanan sinüsoidal gerilimin +10 Volt değerine kadar D1 diyodu ileri kutuplanmış ve kapalı bir anahtar gibi davranmıştır. Bu durumda da çıkış geriliminde, uygulanan giriş sinyali görülmüştür. 

Series Positive Limiter with Negative Bias

Devre-8’de V2 kaynağından uygulanan gerilim D1 diyodunun anod ucuna -10 Voltluk bir etki yapar. V1 kaynağından uygulanan gerilimin -10 Volt değerine kadar D1 diyodunun katodu anoduna göre her durumda daha pozitif olacaktır. Dolayısıyla giriş sinyalinden uygulanan sinüsoidal gerilimin -10 Volt değerine kadar D1 diyodu ters kutuplanmış ve açık bir anahtar gibi davranmıştır.


Series Negative Limiter with Positive Bias

Devre-7’de V2 kaynağından uygulanan gerilim D1 diyodunun katod ucuna +10 Voltluk bir etki yapar. V1 kaynağından uygulanan gerilimin +10 Volt değerine kadar D1 diyodunun katodu anoduna göre her durumda daha pozitif olacaktır. Dolayısıyla giriş sinyalinden uygulanan sinüsoidal gerilimin +10 Volt değerine kadar D1 diyodu ters kutuplanmış ve açık bir anahtar gibi davranmıştır.

Series Negative Limiter with Negative Bias

Devre-6’da V2 kaynağından uygulanan gerilim D1 diyodunun katod ucuna -10 Voltluk bir etki yapar. V1 kaynağından uygulanan gerilimin -10 Volt değerine kadar D1 diyodunun anodu katoduna göre her durumda daha pozitif olacaktır. Dolayısıyla giriş sinyalinden uygulanan sinüsoidal gerilimin -10 Volt değerine kadar D1 diyodu ileri kutuplanmış ve kapalı bir anahtar gibi davranmıştır. Bu durumda da çıkış geriliminde, uygulanan giriş sinyali görülmüştür.

Parallel Positive and Negative Limiter

Devre-5’te V1 kaynağından uygulanan sinüsoidal giriş sinyalinin pozitif alternansı için D1 diyodu ileri, D2 diyodu ise ters kutuplanmıştır. İleri kutuplanan diyodun iç direnci ters kutuplanan diyodun iç direncinden çok daha az olacağından ve voltaj kaynağından gelen akım, rezistivitesi düşük olan kolu seçeceğinden bu akım kapalı anahtar gibi davranan D1 diyodu üzerinden geçecektir. Dolayısıyla, giriş sinyalinin pozitif alternansı için XSC1 osiloskopundan çıkış geriliminin yaklaşık olarak sıfır olduğunu göreceğiz.

Parallel Negative Limiter

Devre-4’te V1 kaynağından uygulanan sinüsoidal giriş sinyalinin pozitif alternansı için D1 diyodu ters kutuplanmıştır. O yüzden bu diyod “kesim” pozisyonuna geçmiştir, yani açık bir anahtar gibi davranmıştır. Dolayısıyla açık devre elemanının üzerindeki voltaj uygulanan voltaja eşit olacağından XSC2 osiloskopunda çıkış sinyalini, giriş sinyalinin pozitif alternansı gibi olduğunu görmekteyiz.

Parallel Positive Limiter

Devre-3’te V1 kaynağından uygulanan sinüsoidal giriş sinyalinin pozitif alternansı için D1 diyodu ileri kutuplanmıştır. O yüzden bu diyod “iletim” pozisyonuna geçmiştir, yani kapalı bir anahtar gibi davranmıştır. Dolayısıyla giriş sinyalinin pozitif alternansı için XSC1 osiloskopunda çıkış sinyalinin, sıfıra yakın bir değerde olduğunu söyleyebiliriz.

Seri Negatif Limiter

Series Negative Limiter

Devrede V1 kaynağından uygulanan sinüsoidal giriş sinyalinin pozitif alternansı için D1 diyodu ileri kutuplanmıştır. O yüzden bu diyod “iletim” pozisyonuna geçmiştir, yani kapalı bir anahtar gibi davranmıştır. Dolayısıyla giriş sinyalinin pozitif alternansı için XSC1 osiloskopunda çıkış sinyalinin, giriş sinyaline benzer olarak sinüsodial olduğunu görmekteyiz.

Series Positive Limiter

Devre-1’de V1 kaynağından uygulanan sinüsoidal giriş sinyalinin pozitif alternansı için D1 diyodu ters kutuplanmıştır. O yüzden bu diyod “kesim” pozisyonuna geçmiştir, yani açık bir anahtar gibi davranmıştır. Dolayısıyla giriş sinyalinin pozitif alternansı için XSC1 osiloskopunda çıkış sinyalini sıfır volt olarak görürüz.

Etiketler

3G 7-segment 7805 7812 Amplifier Analiz Analog iletişim Arduino AVR Axiom Aristos baskı devre Bellek Beslemeli Kenetleyici Biased Limiters Bird Strike Biyomedikal blog butterworth CCD dedektörler Cep Telefonu CMOS Common Base Amplifier Çarpma DAC0800 DC Motor Decoder Dedektör deney deney timer Devre Diode Clampers Diode Limiters Direnç Diyot Diyot kenetleyici devreler Diyot Limiter DO-178B Doğrudan Sıfırlamalı Doğrultucular Dolaylı Sıfırlamalı Döngüsel Sayıcılar Düzlem-Panel Dedektörler Elektrik Elektronik Projeler Entegre Devreler Fiber Optik filtreler flipflop Flora foruier serileri Fototransistör fourier dönüşümü FPGA Frekans Counter Function Generato gereksinim analizi Görüntü görünür ışığa dönüştürme GP810 GPS Grid Güç Ölçümleri Half-wave Rectifiers indüktör infrared fotodiyot JOHNSON SAYICISI kalite Kalite Standartları kapasitör karanlık algılayıcı Kaymalı Yazmaç Kenetleme Devreleri Kenetleyiciler Kırpıcılar Kolimasyon Laser Darbelerinin Algılanması Laser Darbelerinin Oluşumu Laser Diyod ldr led lineer sistem analizi lm324 LM358 lm555 timer lm741 MATLAB matlab çizim matlab kodları Maximite Mikrodenetleyiciler Mirocontroller MSP430 Mühendis Staj Mühendislik OP-AMP Optik Film Optik-Fiber Zayıflama Ölçümleri opto-coupler osilatör Osiloskop Paralel – Seri Dönüşüm paralel devreler PIC PIC16F877 PIC16F877A PIC16F886 PIC32MX Plaka Okuma PLC Proje pwm Radiology Radyasyon Radyoaktivite Radyografi Radyoloji Rectifiers Register RFID RL devreleri RL FİLTRELERİ RLC Filtre Robot Robotics röntgen Röntgen Cihazları sayıcılar Sayısal Dedektör Sayısal iletişim Selenyum Dedektör sensor network sensör seri devreler seven-segment sıcak ayna sistem mühendisliği soğuk ayna Solid State Staj svf Swot Analizi Tam Dalga Doğrultucu temel AC devre temel DC devre termistör Test Tez transistor Transistör Bacaklarının Testi transistör yükseltgeç ULN2803 Ultrason Video Kodlama volt Wireless X-ışını Yarım Dalga Doğrultucuları yazmaçlar Yüz tanıma