LM324 OPAMP ile Termistör

LM324 OPAMP ile Termistör
Termistör sıcaklık değişen direnç değişim dayanarak, sıcaklık değişiklikleri ölçmek için kullanılan bir direnç türüdür. Termistör ısı ve direnç kelimeleri bir kombinasyonudur. Termistör ilk olarak 1930 yılında Samuel Ruben tarafından icat edilmiştir.
Direnci ve sıcaklık arasındaki ilişki (yani biz birinci dereceden bir yaklaşım yapmak) doğrusal olduğunu varsayarsak, o zaman olduğunu söyleyebiliriz:
ΔR = Kδt
Burada ΔR direnç direnç ¨ t = değişikliği = sıcaklık değişimi k = birinci dereceden sıcaklık katsayısı
Termistörler k. işareti bağlı olarak ikiye ayrılabilir K pozitif ise, direnç sıcaklık arttıkça artar ve cihaz Posistor, bir pozitif sıcaklık katsayılı (PTC) direnç denir. K negatif ise, artan sıcaklık ile direnç azalır, ve cihaz, negatif sıcaklık katsayılı (NTC) termistör denir. Termistörler değil Dirençler onların direnci geniş bir sıcaklık aralığında hemen hemen sabit kalır ki, mümkün olan en küçük k için tasarlanmıştır.

  LM324 OPAMP ile Termistör Devresi 


Devre Açıklama:

DAC0800 : Dijital Analog Çevirici

Elektronik, sayısal Sayısaldan Örneksele dönüştürücü (dac veya d-a) (akım, gerilim ya da elektrik yükü) analog bir sinyal dijital (genellikle ikili) kod çevrimi için kullanılan bir aygıttır. Dijital-analog dönüştürücüler arabirimleri soyut dijital dünya ve analog gerçek hayat arasında bulunmaktadır. Bir analog-dijital çevirici (adc) ters işlemi gerçekleştirir. Bir dac genellikle yalnızca Darbeli Kod Modülasyonu (pcm) ile ilgilidir-kodlanmış sinyaller. pcm sıkıştırılmış çeşitli şekillerde sinyal dönüştürme işlemi için codec bırakılır. Temel kullanım: dac bir fiziksel miktarı, genellikle bir elektrik gerilimi temelde sonlu duyarlıklı sayılar (genellikle doğruluğun ikili sayılar) dönüştürür.
DAC0800 Dijital Analog Çevirici lm741

Normalde çıkış voltajı giriş numarasını doğrusal bir fonksiyonudur. Genellikle bu numaralar birörnek aralıklarla güncelleştirilir ve, örnekleme işleminden elde edilen sayı olarak düşünülebilir. Bu sayı bazen sırayla hangi zamanda dac Çıkış Voltaj değişiklikleri hızla önceki değeri şu anda kilitli sayıyla gösterilen değere nesnelere her sayı neden bir saat sinyali ile birlikte dac yazılır. Sonraki giriş numarası piecewise sabitinde kaynaklanan nesnelere kadar çıkış voltajı geçerli değeri zaman içinde tutuluyor etkisidir bu çıktı. Bunun eşdeğeri sıfır-sipariş tutun bir işlemdir ve yeniden sinyal frekans cevabı bir etkiye sahiptir.

HT12D DEKODER

Mühendislik projeleri için HT12D DEKODER

HT12D Decoder 
212 kod çözücüleri, uzaktan kumanda sistemi uygulamaları için bir dizi CMOS LSI. Enkoderler HOLTEK 212 serisi (kodlayıcı / kod çözücü çapraz referans tabloya bakınız) ile eşleştirilmiş. Düzgün çalışması için, adres ve veri formatı aynı sayıda kodlayıcı / kod çözücü bir çift tercih edilmelidir.

ULN2803 Sürücü Devresi

ULN2803 Sürücü Devresi
ULN2803 Yüksek Voltaj / Yüksek Akım Darlington Transistör Dizi Entegre Devre Circuit (IC) çip. Bu arayüzü TTL sinyalleri sağlar. Bir TTL sinyali "düşük" ya da kapalı, 2.2 ile 5.0V "yüksek" ya da kabul ediliyor, 0.0 ile 0.8V arasında her şeyi, 0-5V arası çalışır. TTL sinyali kullanılabilir maksimum güç türüne bağlıdır, ancak genellikle 25mW (~ 5mA @ 5V) aşmaması, bu yüzden bu röle bobini gibi bir şey güç sağlamak için kullanışlı değildir. Bilgisayar ve diğer elektronik cihazlar sık ​​TTL sinyalleri oluşturur. Çıkış tarafında ULN2803 genellikle küçük yükleri doğrudan çalıştırabilirsiniz eğer öyleyse, 50V/500mA derecelendirilmiştir.

Alternatif olarak, sık sık da daha yüksek voltaj / akım düşük seviyede sinyal tarafından kontrol edilmesi için izin, bir veya daha fazla röle, bobin güç için kullanılır. Elektrik açısından ULN2803 geçiş / çıkış tarafında yüksek gerilim / akım sinyali kapatmak için düşük seviyede (TTL) sinyali kullanır. ULN2803 18-pin IC yapılandırma gelir ve sekiz (8) transistörleri içerir. Pins 1-8 düşük seviye sinyalleri almak; pin 9 (düşük seviye sinyali referans) topraklı. Pin 10 yüksek tarafında yaygındır ve genellikle röle bobini için geçerli olan gerilim pozitif bağlı olacaktır. Pins 11-18 çıkışlar (Pin 1 sürücüleri Pin 18 Pin 2 sürücü 17, vb).

ULN2803 8 transistör sürücü kanalı içeren küçük bir entegre devre. Her kanal bir transistör taban ve 30volts hakkında kadar taşıma kapasitesine sahip bir amfi 1 açık kollektör çıkışı bağlı bir direnç bir giriş vardır. Koleksiyonerlerin Her endüktif başak koruma sağlar ortak bir Vcc pin bağlı bir ters önyargılı diyot . Tipik kullanır röleleri, lambalar, solenoidler ve küçük motorlar için mikro işlemci arayüzler için. Röleleri bir set ile 2803, örneğin şebeke voltajları geçiş basit ve etkili bir yoludur.
Sürücü Özellikleri
• TTL, DTL, PMOS, veya CMOS Uyumlu Girişler
• 500 mA Akım Çıkışı
• 95 V Çıkış Voltajı
• Geçici Korumalı Çıkışlar
• Çift Hat Paketi veya Geniş Gövde Anahat Küçük Paket

Yakınlık Sensörleri

Nesnenin sensör algılama sınırları içinde yaklaşımlar bir yakınlık sensörü bir nesne olarak algılar. Yakınlık sensörleri imalat çeşitli yönleriyle metal nesneler yaklaşım saptamak için kullanılır.
Çeşitli tipte yakınlık sensörleri, bir nesnenin varlığını ya da yokluğunu tespit için kullanılır. Bir yakınlık sensörü tasarımı bir dizi çalışma prensipleri dayalı olabilir, bazı örnekler şunlardır: değişken isteksizlik, girdap akım kaybı, doymuş çekirdek ve Hall Etkisi. Çalışma ilkesine bağlı olarak, her tür sensör algılama farklı nesne türleri için farklı performans seviyeleri olacaktır.


Arduino: Kablosuz İletişim Wireless

Bu hafta, biz kablosuz gidin! Biz arduino Unos, XBee kalkanlar ve kablosuz seri iletişim için bir Kişisel Alan Ağı (PAN) yaratacak XBee Vericiler bir dizi kullanarak olacak. Bölüm sonunda, biz bir arduino bir potunu mümkün olacak ve başka bir arduino bağlı bir motor ayarlamak - Tüm kablosuz! Ben bu SparkFun XBee USB Koparma Kurulları XBee adreslerini almak için bir pick up öneririz. Video keyfini çıkarın:)

Arduino: Likit Kristal Ekranlar

Ben başlangıçta biraz daha satır aşağı bir LCD öğretici yapmak için planlanan vardı, ama bunun için çok yüksek bir talep var ve zaten yeni LCD element14'te değerlendirmek için beni gönderdi test etmek için bir araya bir devre vardı. Yani, bu rulo için uygun bir zaman gibi görünüyordu!


Bu bölümde, en modern LCD karakter görüntüler ile iletişim nasıl işlediğini anlatmak, bir LCD konuşmak için gerekli olan şema ve devre gösterisi, ve sonra iki demo programları kullanarak çalışma göstermektedir.Ilk program, özel karakterler kullanarak animasyonlu bir ilerleme çubuğu oluşturmak ve ikinci Celsius ve Fahrenheit hem de gerçek zamanlı sıcaklık okuma oluşturmak için sırasıyla öğretici 7 ve öğretici 2 I2C ve düğme Gecikme bilgi kaldıraç olacak. Aşağıdaki kaynak kodu, şema, bilgi formu ve parça listesi indirin!

Light-controlled oscillator: LDR + LM 555 Timer

In this report, the first "Light-controlled oscillator: LDR + LM 555 Timer" The materials used in the experiment are described in detail the LM 555 timer and photo-resistor, which fotorezistörün to the amount of light shows how much resistance, obtained from the equation of truth "least squares" and multivibrator circuits will learn about the method of data-dictive value in RCC. LM 555 timer integrated circuit using a combination of tests performed with the LDR, the output frequency which varies with the amount of light "astable multivibrator" ossilasyon circuit described how it was established, "Multisim" at the end of the circuit drawing and simulation program and test a variety of gerçeklenecek observation, measurement, and comments will be made.

ELECTRICAL PROJECT PLANS PREPARATION

MV and LV Single Line Diagrams

Energy from the point of purchase until the main board outputs of modular cells, fuse, breaker, thermal magnetic circuit breaker, measuring equipment, compensation, generator connections, automatic start-up device, the cable cross-section and metering, bars and sections of genera, all the powers that be shown in the diagram. In addition, the main input board and equipment placement details will be given in this section.
Supply facility for the direct-type transformer is selected, the main board will be put next to the pole and transformer input cable to the clipboard, the clipboard will appear from the outside and inside the pipe.

SAMPLE PREPARATION OF AN ELECTRIC PROJECT, be issued a LIST

Electrical Project in arranging the document to be prepared in the following order is usually not, depending on the plant parts will be skipped.

Cover the project will be put on the first page of contents.
1) Project Report: standard title page of the project report will be put on the first page. The project report will consist of 4 parts.
1.1-Remarks
1.1.1-General introduction
1.1.2-The aim of the project
1.1.3-Energy supply and installation of power
1.1.4-energy measurement system
1.1.5-backup power supply (diesel generator)
1.1.6-force control systems
1.1.7 Emergency Lighting and orientation-
1.1.8-lightning protection facility
1.1.9-Fire protection system
01.01.10-Domestic installations and low current facility

Etiketler

3G 7-segment 7805 7812 Amplifier Analiz Analog iletişim Arduino AVR Axiom Aristos baskı devre Bellek Beslemeli Kenetleyici Biased Limiters Bird Strike Biyomedikal blog butterworth CCD dedektörler Cep Telefonu CMOS Common Base Amplifier Çarpma DAC0800 DC Motor Decoder Dedektör deney deney timer Devre Diode Clampers Diode Limiters Direnç Diyot Diyot kenetleyici devreler Diyot Limiter DO-178B Doğrudan Sıfırlamalı Doğrultucular Dolaylı Sıfırlamalı Döngüsel Sayıcılar Düzlem-Panel Dedektörler Elektrik Elektronik Projeler Entegre Devreler Fiber Optik filtreler flipflop Flora foruier serileri Fototransistör fourier dönüşümü FPGA Frekans Counter Function Generato gereksinim analizi Görüntü görünür ışığa dönüştürme GP810 GPS Grid Güç Ölçümleri Half-wave Rectifiers indüktör infrared fotodiyot JOHNSON SAYICISI kalite Kalite Standartları kapasitör karanlık algılayıcı Kaymalı Yazmaç Kenetleme Devreleri Kenetleyiciler Kırpıcılar Kolimasyon Laser Darbelerinin Algılanması Laser Darbelerinin Oluşumu Laser Diyod ldr led lineer sistem analizi lm324 LM358 lm555 timer lm741 MATLAB matlab çizim matlab kodları Maximite Mikrodenetleyiciler Mirocontroller MSP430 Mühendis Staj Mühendislik OP-AMP Optik Film Optik-Fiber Zayıflama Ölçümleri opto-coupler osilatör Osiloskop Paralel – Seri Dönüşüm paralel devreler PIC PIC16F877 PIC16F877A PIC16F886 PIC32MX Plaka Okuma PLC Proje pwm Radiology Radyasyon Radyoaktivite Radyografi Radyoloji Rectifiers Register RFID RL devreleri RL FİLTRELERİ RLC Filtre Robot Robotics röntgen Röntgen Cihazları sayıcılar Sayısal Dedektör Sayısal iletişim Selenyum Dedektör sensor network sensör seri devreler seven-segment sıcak ayna sistem mühendisliği soğuk ayna Solid State Staj svf Swot Analizi Tam Dalga Doğrultucu temel AC devre temel DC devre termistör Test Tez transistor Transistör Bacaklarının Testi transistör yükseltgeç ULN2803 Ultrason Video Kodlama volt Wireless X-ışını Yarım Dalga Doğrultucuları yazmaçlar Yüz tanıma