Dash7 yeni Wirelles trendi

Dünya tamamen Bilgisayar ağları ile dolu.Bunda özellikle kablosuz ağ önemli rol oynar. Kablosuz veri şebekeleri içerir. Normalde Bluetooth, Zigbee düşük güç ve dijital iletişim genişliği düşük bant ile tasarlanmıştır.

Zigbee ağ lambalar bağlamak için, anahtarları, elektrik ölçerler, termostat ve diğer elektrikli aletleri aydınlatma havasında kullanır. Zigbee ağı 868 Mhz, 915 MHz ve 2.4 GHz çalışmaktadır



Biz veri ve cihazlar arasında dosya aktarımı, bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve cep telefonları için bluetooth kullanırız.

En son yeni ağ şeması Dash7 diğer düzenleri ile karşılaştırıldığında daha az güç kullanır.
Bu RFID (Radio Frequency Identification) etiketi olarak yıl boyunca çalışmak için herhangi bir harici güç kaynağı olmadan kullanılabilir. Gerçek RFID etiketleri pasif cihazlar istihdam ve radyo dalgalarını kendi okuyucuları tarafından enerji çizmek yayarlar.

Dash7 etiketleri aktif ve çok küçük piller kullanır. Dash7 okuyucuların yüksek güç RF ve maliyet etkili iletimi için diğer cihazlar ile karşılaştırıldığında çok başarılıdır.
Dash7 etiketleri 100 m uzaklıkta bulunan iletişim kurabilir. 433 MHz küresel düzeyde ile Dash7 çalışır. Anten  dalga boyu 70 cm olursa çok uyumlu çalışır.

DASH7 özellikleri şunlardır:
* Çalışma 433 MHz, dünyada mevcut, lisanssız spektrum
* ISO 18000-7 standardı geçerli
* Multi-yıl pil ömrü
* Menzili en fazla 2 km (potansiyel olarak daha uzak)beton duvarlar, su
* Penetrasyon ve yetenek "metal nesneler etrafında bükmeye
hareket eden nesnelerin güvenilir izleme sağlar
* Düşük gecikme protokolü
* Küçük, hafif protokolü silikon maliyeti en aza indirir yığını
kadar 27.77kpbs (potansiyel olarak 250kpbs yüksek at * Veri aktarımı)
* Sensör ve güvenlik desteği


Diğer şemalarla karşılaştırma yaptığımızda, Dash7  ne Wi-Fi ne Bluetooth ne de Zigbee ile bir değildir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

3G 7-segment 7805 7812 Amplifier Analiz Analog iletişim Arduino AVR Axiom Aristos baskı devre Bellek Beslemeli Kenetleyici Biased Limiters Bird Strike Biyomedikal blog butterworth CCD dedektörler Cep Telefonu CMOS Common Base Amplifier Çarpma DAC0800 DC Motor Decoder Dedektör deney deney timer Devre Diode Clampers Diode Limiters Direnç Diyot Diyot kenetleyici devreler Diyot Limiter DO-178B Doğrudan Sıfırlamalı Doğrultucular Dolaylı Sıfırlamalı Döngüsel Sayıcılar Düzlem-Panel Dedektörler Elektrik Elektronik Projeler Entegre Devreler Fiber Optik filtreler flipflop Flora foruier serileri Fototransistör fourier dönüşümü FPGA Frekans Counter Function Generato gereksinim analizi Görüntü görünür ışığa dönüştürme GP810 GPS Grid Güç Ölçümleri Half-wave Rectifiers indüktör infrared fotodiyot JOHNSON SAYICISI kalite Kalite Standartları kapasitör karanlık algılayıcı Kaymalı Yazmaç Kenetleme Devreleri Kenetleyiciler Kırpıcılar Kolimasyon Laser Darbelerinin Algılanması Laser Darbelerinin Oluşumu Laser Diyod ldr led lineer sistem analizi lm324 LM358 lm555 timer lm741 MATLAB matlab çizim matlab kodları Maximite Mikrodenetleyiciler Mirocontroller MSP430 Mühendis Staj Mühendislik OP-AMP Optik Film Optik-Fiber Zayıflama Ölçümleri opto-coupler osilatör Osiloskop Paralel – Seri Dönüşüm paralel devreler PIC PIC16F877 PIC16F877A PIC16F886 PIC32MX Plaka Okuma PLC Proje pwm Radiology Radyasyon Radyoaktivite Radyografi Radyoloji Rectifiers Register RFID RL devreleri RL FİLTRELERİ RLC Filtre Robot Robotics röntgen Röntgen Cihazları sayıcılar Sayısal Dedektör Sayısal iletişim Selenyum Dedektör sensor network sensör seri devreler seven-segment sıcak ayna sistem mühendisliği soğuk ayna Solid State Staj svf Swot Analizi Tam Dalga Doğrultucu temel AC devre temel DC devre termistör Test Tez transistor Transistör Bacaklarının Testi transistör yükseltgeç ULN2803 Ultrason Video Kodlama volt Wireless X-ışını Yarım Dalga Doğrultucuları yazmaçlar Yüz tanıma