PLC Temelli Otomatik Araba Park Etme Sistemleri

"Bir adam, yüzlerce sıradan insanın yapabileceğini yapabilir ancak bir makina sıradışı bir adamın yapabileceğini yapamaz."

Bu hızlı devrimci dönemin bilim geliştirirken, sanayi otomasyon bir zorunluluk haline gelmiştir. Bir PLC (Programmable Logic Controller) programlanabilir bir sistem otomasyonu için kullanılır. Programlanabilir kontrollü kapılar olarak tanımlanabilir

FotoDiyot Nedir? Foto Diyot devresi Uygulamaları Nelerdir?

Silikon fotodiyotları yarıiletken cihazların yüksek enerjili parçacıklar ve fotonlar cevap vardır.
Fotodiyotları parçacıkların foton soğurma veya tahsil ile çalışabilir ve güncel bir akış oluşturmak harici bir devre, olay gücü ile orantılı olarak. Fotodiyotları ve varlığı ya da ışığın dakika miktarda olmaması algılamak şiddetlerde dan son derece hassas ölçümler için 1 pW/cm2 aşağıda şiddetleri ile 100 mW/cm2 yukarıda kalibre edilebilir kullanılabilir.

Dash7 yeni Wirelles trendi

Dünya tamamen Bilgisayar ağları ile dolu.Bunda özellikle kablosuz ağ önemli rol oynar. Kablosuz veri şebekeleri içerir. Normalde Bluetooth, Zigbee düşük güç ve dijital iletişim genişliği düşük bant ile tasarlanmıştır.

Zigbee ağ lambalar bağlamak için, anahtarları, elektrik ölçerler, termostat ve diğer elektrikli aletleri aydınlatma havasında kullanır. Zigbee ağı 868 Mhz, 915 MHz ve 2.4 GHz çalışmaktadır

4 Bit Çarpma işlemi 7 Segmentde gösterim devresinin oluşturulması

DEVRENİN OLUŞTURULMASI
Tasarım ve simülasyon aşaması bittikten sonra devrenin oluşturulması için ilk olarak sanal ortamdaki devrenin devre şeması oluşturulmaya çalışılmıştır.

Devre Şeması
Öncelikle oluşturulan similasyonlardan baskı devrenin çizilmesi gerçekleştirilmiştir. Ares ve Ultiboard programları ile similasyonlardan ancak çift katmanlı baskı devre şemaları elde edilmiştir. Fakat bu uygulamalarda devrenin sağlıklı çalışması zor ve riskli olduğu için PCB Express programı yardımıyla baskı devre çizimi elle , tek katman üzerine altmış beş atlama kullanılarak baştan çizilmiştir.

4 Bitlik Çarpma tasarım ve simulasyonu

4 bitlik çarpıcı  yazısının devamıdır....

TASARIM ve SİMÜLASYON
Similasyon aşamasında değişik programlar kullanılmıştır. Bunların en önemlileri MultiSim, Proteus, DipTrace ‘ dir. Değişik programların kullanımı sayesinde programlar arasında kıyaslama yapmak ve hangi programın gerçek hayata daha yakın işlemler gerçekleştirdiğini görmek mümkün olmuştur. Similasyon kısmı da iki bölümden oluşmaktadır. İlk olarak , projenin asıl amacı olan iki tane 4 bitlik sayının çarpımını gerçekleştiren devre oluşturulmuştur.

Fourier Serilerinde Ak katsayılarını bulma, Matlab kodları ve resimli anlatım.

Ak katsayılarını bulma yöntemini word de yaptım ancak buraya aktarırken sorun oluyor, resim olarak ekledim, resimin üzerine tılkayarak fourrier serilerinde Ak katsayıları bulma yöntemini inceleyebilirsiniz.
Soru: x(t)=1+sin⁡〖(w_0 t)+2 cos⁡(w_0 t)+cos⁡(2w_0 t+π/4) 〗 sinyalinin fourier serisi katsayılarını bulun.

Butterworth Filtre Tasarımı , RLC Filtre Simülasyonu

Tüm frekans aralıklarında düzgün ve belirli kesim frekanslarından  bir azalış , Butterworth filtrelerinin frekansını tanımlar. Bant geçirende 1 değerinde ideal ve bant durduranda 0’da ideal vardır.Yarı güç frekans veya 3dB aşağı frekans, belirtilmiş kesim frekanslarına karşılık gelir .

Butterworth filtrelerinin avantajı, düzgün olarak azalan frekansıdır. Daha yüksek dereceden Butterworth filtreleri , ideal bant geçiren filtreye oldukça yaklaşır.

Filtre Transfer Fonksiyonunun Hesaplanması:

FPGA ile Yüz Tanıma

Yüz tanıma sistemleri güvenlik için çok önemli hale gelmiştir. Birçok güvenlik sistemlerinde kullanılmaktadır, Türkiyede mobese buna en güzel örnek. Bununla birlikte facebook benzeri sosyal ağlarda yüz tanımlama sistemleri kullanarak eşleştirme yapmaya başlamıştır. Yani gittikçe önemi artan bir sistem olmuuştur.

bununla alakalı birkaç dosya buldum, araştırmak isteyenler için güzel kaynak.

4 Bitlik İki Adet Sayının Çarpımı ve 7 Segment Display’de Gösterilmesi

Devre iki parçadan oluşmaktadır. Birinci parçada; çarpım işlemi gerçekleştirilecek, ikinci parçada ise çarpım işleminin sonucu 7 Segment Display’de görüntülenecektir.


DEVREDE KULLANILAN ELEKTRONİK MALZEMELER
Çarpım Devresi İçin;
8 Adet Switch,
4 Adet DM74LS08 Quad 2-Input AND Gates,
3 Adet HD74LS83A 4-Bit Binary Full Adders,
7 Segment Display Devresi İçin;
1 Adet PIC16F877-20/P,
1 Adet 10 kΩ Direnç,
21 Adet 270 Ω Direnç,
3 Adet 7 Segment Display,
1 Adet 20 MHz Crystal,
2 Adet 10nF Kapasitör.

Etiketler

3G 7-segment 7805 7812 Amplifier Analiz Analog iletişim Arduino AVR Axiom Aristos baskı devre Bellek Beslemeli Kenetleyici Biased Limiters Bird Strike Biyomedikal blog butterworth CCD dedektörler Cep Telefonu CMOS Common Base Amplifier Çarpma DAC0800 DC Motor Decoder Dedektör deney deney timer Devre Diode Clampers Diode Limiters Direnç Diyot Diyot kenetleyici devreler Diyot Limiter DO-178B Doğrudan Sıfırlamalı Doğrultucular Dolaylı Sıfırlamalı Döngüsel Sayıcılar Düzlem-Panel Dedektörler Elektrik Elektronik Projeler Entegre Devreler Fiber Optik filtreler flipflop Flora foruier serileri Fototransistör fourier dönüşümü FPGA Frekans Counter Function Generato gereksinim analizi Görüntü görünür ışığa dönüştürme GP810 GPS Grid Güç Ölçümleri Half-wave Rectifiers indüktör infrared fotodiyot JOHNSON SAYICISI kalite Kalite Standartları kapasitör karanlık algılayıcı Kaymalı Yazmaç Kenetleme Devreleri Kenetleyiciler Kırpıcılar Kolimasyon Laser Darbelerinin Algılanması Laser Darbelerinin Oluşumu Laser Diyod ldr led lineer sistem analizi lm324 LM358 lm555 timer lm741 MATLAB matlab çizim matlab kodları Maximite Mikrodenetleyiciler Mirocontroller MSP430 Mühendis Staj Mühendislik OP-AMP Optik Film Optik-Fiber Zayıflama Ölçümleri opto-coupler osilatör Osiloskop Paralel – Seri Dönüşüm paralel devreler PIC PIC16F877 PIC16F877A PIC16F886 PIC32MX Plaka Okuma PLC Proje pwm Radiology Radyasyon Radyoaktivite Radyografi Radyoloji Rectifiers Register RFID RL devreleri RL FİLTRELERİ RLC Filtre Robot Robotics röntgen Röntgen Cihazları sayıcılar Sayısal Dedektör Sayısal iletişim Selenyum Dedektör sensor network sensör seri devreler seven-segment sıcak ayna sistem mühendisliği soğuk ayna Solid State Staj svf Swot Analizi Tam Dalga Doğrultucu temel AC devre temel DC devre termistör Test Tez transistor Transistör Bacaklarının Testi transistör yükseltgeç ULN2803 Ultrason Video Kodlama volt Wireless X-ışını Yarım Dalga Doğrultucuları yazmaçlar Yüz tanıma