Güçlü Yönler
Ø Dünyada teknoloji hızla ilerlemekte ve şirketler bu değişime ya ayak uydurmak ya da piyasadan çekilmek zorunda kalmaktadır. Şirketimiz bunu göz önünde bulundurmakta, çalışanlarını deneyimli kişilerden seçmekte, eğitime ve teknolojik gelişime büyük önem vermektedir.
Ø Radyo frekansı kullanmamaktadır. 800-1550 nm dalgaboyu ışığı kullanarak, yüksek bant genişliğinde laser ışınları ile veri iletişimi sağlar.
Ø Radyo frekansını kullanmadığı için ITU (International Telecom Union) standartlarında "Lisansa tabi değildir" (License Free) olarak tanımlıdır. Bu yüzden bürokratik işlemlere tabii değildir.
Ø OSI Modelinin birinci katmanında (fiziksel katman) çalıştığı için tamamen protokol bağımsızdır.
Ø Radyo frekansı kullanmak suretiyle çalışan diğer kablosuz teknolojilerin etkilendiği dış etkenlerden etkilenmez. (Yağmur, kar, frekans kirliliği)
Ø Yine radyo frekansı kullanmadığı için %100 güvenlidir. Çünkü noktadan noktaya veri transferi yapar ve atmosferde yayılma göstermez.
Ø Diğer kablosuz çözümlerin aksine full-duplex çalışır.
Ø Laser transmission terminaller, Ethernet, Fast Ethernet, Gigabit Ethernet, E1/3, STM1, STM4 ve diğer protokollerin tamamını desteklemektedir. 9 Gigabit mertebesine kadar olan ethernet standartlarında bant genişliklerini destekleyen başka bir kablosuz teknoloji bulunmamaktadır.
Ø Kablolama ile ulaşılabilen bant genişliklerini sağlamak için gerek zaman gerekse maliyet açısından büyük avantajlar sağlayan FSO teknolojisi %99,9 erişilebilirlik ile yüksek bir performans sağlamaktadır.
Ø 5 Km'ye kadar tüm mesafeleri destekleyen FSO her şeyden önce bir bölgesel alan çözümüdür.
Ø Plug&Play yapısı ile kurulumu kolaydır.
Ø Outdoor unit olması sebebiyle her türlü dış etken şartına uygun olarak tasarlanmıştır.
Ø FSO cihazlarının ağa dâhil edilmesi için ayrıca bir network aktifine ihtiyaç duyulmamaktadır. Ağda bulunan switchin ethernet portuna bağlanması ile cihaz sisteme dâhil edilmiş olur. Bu durum ekstra bir yapılandırma da gerektirmemektedir.
Zayıf Yönler
Ø Türkiye pazarındaki istikrarsızlık yabancı kaynaklı kredi bulma imkânlarını zorlaştırmaktadır.
Ø İki nokta arasındaki lazerle iletişim sisli havalarda verimli bir şekilde yapılamamaktadır. Bu sorun giderilememiştir.
Ø Yine iki nokta arasında kalıcı bir engel olması durumunda iletişim kesilmektedir.
Fırsatlar
Ø Free Space Optics sistemleri geleceği çok parlak bir sektördür.
Ø Gelişmekte olan 70 milyonluk Türkiye pazarı çok büyük bir pazardır.
Ø Türkiye Orta Doğu Orta Asya’da faaliyetlere geçmek için bir merkez konumundadır.
Ø FSO teknolojisi Türkiye’de yeni gelişmekte olan ve çok fazla şirketin olmadığı bir sektördür.
Ø Türkiye’nin güvenli ve hızlı iletişim konusunda bilinçlenmesi.
Tehlikeler
Ø Dünyanın ve ülkemizin şu an içinde bulunmuş olduğu ekonomik krizin şirketi etkilemesi ve yatırım yapılmakta zorlanılması,
Ø Ülkenin sürekli içinde bulunduğu siyasi istikrarsızlığı,
Ø FSO sistemlerinde hizmet veren dünya firmalarının Türkiye’de yatırım yapma olasılığı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder