Sonar Panellerin çalışma mantığı üzerine bir gözatma

Tam olarak güneş enerjisi nedir?

Güneş enerjisi güneş tarafından üretilen radyant enerjidir. Günlük Paz yayar, ya da enerji muazzam bir güç çıkışı, gönderir. Paz ikinci bir daha insanlar zamanın başlangıcından bu yana kullandık daha fazla enerji yayar!

Güneş enerjisi, güneş kendi içinde kaynaklanmaktadır. Diğer yıldızlar gibi güneşin gerçekten gazların büyük bir top - çoğunlukla hidrojen ve helyum atomları olan.

güneşin çekirdeğinde hidrojen atomları helyum formu ve bir süreç içinde nükleer füzyon denir enerji üretmek birleştirir.



Nükleer füzyon sırasında güneşin son derece yüksek basınç ve sıcaklık neden hidrojen atomları apart ve çekirdekleri (atom merkezi çekirdek) sigorta veya birleştirmek için gelmek. Dört hidrojen çekirdeği sigorta bir helyum atomu olmak. Ama helyum atomu erimiş dört hidrojen atomları daha az kitle içerir. Bazı önemli nükleer füzyon sırasında kaybolur. Kayıp madde radyant enerji olarak uzaya yayılır.

Bu güneş yüzeyine, hangi biraz üzerinde sekiz dakika sonra dünyaya 93 milyon mil seyahat yolunda yapmak için güneşin çekirdeğindeki enerji için yılda inanılmaz bir sayı alır. Güneş enerjisi yeryüzüne saniyede 186.000 mil hızla seyahat, güneşli hızı.

güç güneşten alan saldırıları toprak, bir kısmını içine yayılan ve Simply küçük bir yüzdesi iki milyar. Ancak bu enerji hacmi çok büyük. Hergün yeterli enerji ülkenin enerji bir buçuk yıl boyunca ihtiyaçlarını sağlamak için abd grev!

Nereye gidiyor tüm bu enerji?

toprak hits güneş enerjisinin yaklaşık yüzde 15 geri alana yansımıştır. Başka bir yüzde 30, atmosfere kaldırılamayacağı su buharlaşması için kullanılır, yağış üretir. Güneş enerjisi de bitkiler tarafından, kara ve okyanus emilir. Kalan enerji ihtiyacını karşılamak için istihdam edilebilir.

Kim güneş teknolojisini icat etti?

İnsanlar yıllar yılı güneş enerjisi harnessed var. Olarak M.Ö. 7. yüzyıl kadar erken, insanlar içine güneş ışığı konsantre basit büyütme gözlüğü kullandığı çok sıcak onlar yangına odun neden olur kirişler. 100 yıl önce Fransa, bir bilim adamı bir güneş kolektörü gelen buhar bir buhar motoru sürücüye yapmak için ısı kullanılan Over. Bu yüzyılın başlarında, bilim adamları ve mühendisler yollarla ciddi güneş teknolojisini kullanabilmek için araştırma başladı. Önemli bir gelişme tabii ki son derece verimli güneş kazanı Charles Greeley Abbott, bir Amerikalı astrofizikçi tarafından 1936 yılında tanıtıldı.

Güneş enerjili su ısıtıcı ortak kullanıma Florida, Kaliforniya ve Güneybatı bu anda geldi. Sanayi 1920'lerin başlarında başlamış ve tüm hızıyla yılında ikinci dünya savaşı hemen önce. Bu büyümenin önce 1950'lerin ortalarına düşük maliyetli propan Amerikan evleri ısıtmak için birincil yakıt devraldı sürmüştür.

Kamu ve dünya hükümetleri büyük ölçüde güneş enerjisi olanakları kayıtsız önce the1970s petrol sıkıntısı kaldı. Günümüzde insanlar ve binalar ve su ısıtmak için elektrik üretmek için güneş teknolojisini kullanıyoruz.

Bugün güneş enerjisi nasıl kullanırım?

Güneş enerjisi tabii ki farklı şekillerde bir dizi kullanılır. Orada güneş enerjisi iki çok temel türü vardır:

Güneş termal enerji iki araçlarının: anti-(glikol freeze bir su ya da) karışımı ile güneşin sıcaklığını toplar *.

Güneş fotovoltaik enerji kullanılabilir elektriğe güneşin radyasyon dönüştürür *.

Aşağıda güneş enerjisi kullanılan beş en pratik ve popüler yöntem vardır:

1. Küçük taşınabilir solar fotovoltaik sistemler. Bu her yerde, hesap güneş bahçe aletleri için kullanılan bakın. Taşınabilir birimler her şey için kullanılabilir RV aletlerden uzak tek panel sistemleri trafik işaretlerine ve uzaktan izleme istasyonları kullanılmış olabilir.

2. Güneş havuzu ısıtma. Doğrudan dolaşım sistemlerinde bir güneş kolektörü sayesinde su Koşu çok pratik bir şekilde yüzme havuzu su ısı etmektir.

3. Termal glikol enerji suyu ısıtmak için. Bu yöntem (dolaylı dolaşımı) olarak, glikol güneş tarafından ısıtılan ısı sonra su, sıcak su tankında aktarılır. güneş enerjisini toplamanın Bu yöntem daha pratik her zamankinden daha fazladır. alanlarda Edmonton, Alberta, kadar kuzey olarak termal güneş enerjili su ısıtmak için ekonomik ses yok. Kendisine 3 yıl veya daha az ödeyebilirsiniz.

4. evinizin veya ofisinizin iktidara güneş fotovoltaik enerji entegre. Dünyanın birçok yerinde, güneş fotovoltaik ekonomik açıdan uygulanabilir bir yöntem mülkünüzün gücü ilave etmektir. Japonya'da, fotovoltaik güç başka türlü rekabet vardır. sadece Amerika'da, yeni teşvik programları giderek daha çok sayıda eyalette canlı güneş teknolojisi bu formu olun. ev veya iş gücünün içine güneş enerjisi entegre bir sık ve pratik bir yöntem entegre güneş fotovoltaik binanın kullanımı geçer.

5. Büyük bağımsız fotovoltaik sistemler. edenler sitenizde yeterince güneş enerjisi var, sen grid çıkmak mümkün olabilir. Ayrıca entegre olabilir ya da 'grid off kalmak rüzgar enerjisi veya yenilenebilir enerji diğer formları ile güneş enerjisi sistemi melez.'

Nasıl Fotovoltaik paneller çalışır?

Silikon olmayan yansıtıcı cam altında fotovoltaik paneller yaratmak için monte edilmiştir. Bu paneller güneş, DC elektrik dönüstürülmesi foton toplar. Güç sonra oluşturulan bir inverter içine akar. Inverter temel voltaj ve AC elektrik enerjisine enerji dönüşümleri.

Güneş pilleri özel malzemeler günümüzde en genel olarak kullanılan silikon gibi yarı iletkenler olarak adlandırılan hazırlanır. Işık Fotovoltaik hücre, o belli bir pay isabet yarı iletken materyalin içindeki emilir. Bu emilen ışık enerjisi yarıiletken verilir demektir.

Güç, onları özgürce çalışmasına izin elektron unfastens. Güneş pilleri de elektronlar ışık emme belirli bir yönde akmaya gevşemiş zorlamak için hareket bir veya daha fazla elektrik alanlar var. elektronların Bu akış bir akım olduğunu ve üst ve-Fotovoltaik hücrenin altındaki metal bağlantılar getirerek, mevcut dışarıdan kullanmak çizilebilir.

Pozitif ve negatif güneş enerjisi nelerdir?

Güneş Pro İddiaları

- Petrol veya propan veya elektrik kullanan santrallerin petrol ve kömür ile çalışması ile evlerimize Isıtma İklim değişikliği ve iklim dağıtmak için bir nedendir. tersine Güneş gücü, ve çevre dostu temiz.

- Güneş sıcak su ısıtıcıları, ve az bakım gerektiren onların ilk yatırım sadece göreceli olarak sınırlı bir süre içinde çözülebilir.

- Güneş sıcak su ısıtıcıları hemen her iklim, çok soğuk olanları bile çalışabilir. Sadece kendi iklim için en iyi sistem birini seçmek zorundasınız: drainback, thermosyphon, toplu-ICS vs

- Güneş enerjisi sistemlerinin bakım maliyetleri düşüktür ve ayrıca garantiler büyük.

- Finansal teşvikler (ABD, Kanada, Avrupa devletleri ...) güneş teknolojilerine ilk yatırım maliyetini düşürebilir. ABD hükümeti, örneğin, güneş sistemleri tarafından SRCC (Güneş Değerlendirme ve Belgelendirme Şirketi), yatırım (2009-2016 dönemi) yüzde 30'i kadar miktarda fatura için vergi kredileri sunar.

Güneş Cons İddiaları

- Güneş Sıcak su ısıtıcıları veya Fotovoltaik Elektrik Sistemleri yılında ilk yatırımını bu gerektirdiği daha fazladır geleneksel ve gaz ısıtıcıları sistemlerinin elektrik.

- Güneş PV elektrik sistemlerinin geri ödeme süresi yüksek, hem de güneş alan ısıtma ya da güneş soğutma (sadece güneş sıcak su geri ödeme ısıtma olarak veya nispeten kısa kısa).

- Güneş su ısıtma radyatörleri ile birlikte (süpürgelik dahil olmak üzere) doğrudan desteklemez.

- Bazı klima (güneş alan ısıtma ve güneş soğutma sistemleri) pahalı ve çok denenmiş teknolojileri: Güneş air-con olan, bugüne kadar değil, gerçek bir ekonomik seçenek.

- Güneş enerjisi sistemlerinin verimliliğini oldukça güneş ışığı kaynakları etkilenir. Bu ısıtma veya elektrik ihtiyacı yüksektir soğuk iklimlerde, bu etkinlik daha küçük budur.

Bu yazı barbara young tarafından yazılmış, dilimize mümkün olduğunca tercüme edilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Etiketler

3G 7-segment 7805 7812 Amplifier Analiz Analog iletişim Arduino AVR Axiom Aristos baskı devre Bellek Beslemeli Kenetleyici Biased Limiters Bird Strike Biyomedikal blog butterworth CCD dedektörler Cep Telefonu CMOS Common Base Amplifier Çarpma DAC0800 DC Motor Decoder Dedektör deney deney timer Devre Diode Clampers Diode Limiters Direnç Diyot Diyot kenetleyici devreler Diyot Limiter DO-178B Doğrudan Sıfırlamalı Doğrultucular Dolaylı Sıfırlamalı Döngüsel Sayıcılar Düzlem-Panel Dedektörler Elektrik Elektronik Projeler Entegre Devreler Fiber Optik filtreler flipflop Flora foruier serileri Fototransistör fourier dönüşümü FPGA Frekans Counter Function Generato gereksinim analizi Görüntü görünür ışığa dönüştürme GP810 GPS Grid Güç Ölçümleri Half-wave Rectifiers indüktör infrared fotodiyot JOHNSON SAYICISI kalite Kalite Standartları kapasitör karanlık algılayıcı Kaymalı Yazmaç Kenetleme Devreleri Kenetleyiciler Kırpıcılar Kolimasyon Laser Darbelerinin Algılanması Laser Darbelerinin Oluşumu Laser Diyod ldr led lineer sistem analizi lm324 LM358 lm555 timer lm741 MATLAB matlab çizim matlab kodları Maximite Mikrodenetleyiciler Mirocontroller MSP430 Mühendis Staj Mühendislik OP-AMP Optik Film Optik-Fiber Zayıflama Ölçümleri opto-coupler osilatör Osiloskop Paralel – Seri Dönüşüm paralel devreler PIC PIC16F877 PIC16F877A PIC16F886 PIC32MX Plaka Okuma PLC Proje pwm Radiology Radyasyon Radyoaktivite Radyografi Radyoloji Rectifiers Register RFID RL devreleri RL FİLTRELERİ RLC Filtre Robot Robotics röntgen Röntgen Cihazları sayıcılar Sayısal Dedektör Sayısal iletişim Selenyum Dedektör sensor network sensör seri devreler seven-segment sıcak ayna sistem mühendisliği soğuk ayna Solid State Staj svf Swot Analizi Tam Dalga Doğrultucu temel AC devre temel DC devre termistör Test Tez transistor Transistör Bacaklarının Testi transistör yükseltgeç ULN2803 Ultrason Video Kodlama volt Wireless X-ışını Yarım Dalga Doğrultucuları yazmaçlar Yüz tanıma