Function Generator - Fankşın jeneratör- Fonksiyon Jeneratörü

Function Generator’e giriş
 Function Generator herhangi bir sinyal üretecinde bulunmayan çok farklı türde fonksiyonların üretilmesini sağlar. Function Generator iki ye ayrılır.  Ana(Main) Generator ve modülasyon Generator.
Ø  Main Generator:  Ana generatorün iki çıkışı vardır. Ana sinyal çıkışı ve sinc çıkışı. Ana sinyal çıkışı sinus, kare  ve üçgen dalga çıkışını almamızı sağlarken sinc çıkışı sinc fonksiyonu şeklinde dalga almamızı sağlar. Her iki çıkışda BNC bağlantılar yardımıyla kontrol edilir.

Ø  Modulation Generator: Main genaratorün çıkış frekansı modulation generatörle kontrol edilebilir. Modulation genaratörü ile 0.1 hz ile 13Mhz aralığındaki frekanslar ölçülebilir.Ayrıca AM ve FM ayarları da yapılabilir.Modulation generatörün önünde ki BNC bağlantılar hem giriş hem de çıkış bağlantısı olarak iş görür.
  Function Generator Kullanımı
 Function generator ayarlanabilir frekanslı farklı dalga şekillerini üretmeye yarar. Main ve modülasyon olmak üzere iki ana bölümden oluşur. Modülasyon generatörün çıkış dalga şekline doğrudan etkisi vardır.
Modülasyon generator kullanılırken dikkat edilmesi gereken en önemli nokta kullanım sırasında MODULASYON SELECT butonları OUT durumunda olmalıdır aksi halde hatalı çıkış dalga şekilleri gözlenir.

1 yorum:

  1. özelliklerini anlatırken ne işe yaradığını hiç yazmamışsınız,bununla su mu içilir,nasıl kullanılır arızamı aranır,tonmu üretir bir yere mi bağlanır,arızalı kartın tamirinde mi kullanılır,you tube de bütün videolarda adamlar bağlamışlar osiloskopa dalga şekillerini gösteriyorlar bunun dışında hiç bir bilgi yok biz ne yapacağı dalga şekillerini mühim olan bu alet nerede nasıl kullanılır bunun acıklamasının yapılmasıydı,muhtemelen herhangi bir siteden cevrim yaptınız ve buraya bu satırları yazdınız makinanın zaten görevi bu dalga şekilleri ve sinyal üretmek bunu herkes biliyor anlatmanız gereken nerede niçin kullanılmasıydı elektronik konusunda niçin türkiyenin geri kaldığı
    anlatım tarzınızdan belli hiç içeriği olmayan vasatın altı bir anlatım kolay gelsin

    YanıtlaSil

Etiketler

3G 7-segment 7805 7812 Amplifier Analiz Analog iletişim Arduino AVR Axiom Aristos baskı devre Bellek Beslemeli Kenetleyici Biased Limiters Bird Strike Biyomedikal blog butterworth CCD dedektörler Cep Telefonu CMOS Common Base Amplifier Çarpma DAC0800 DC Motor Decoder Dedektör deney deney timer Devre Diode Clampers Diode Limiters Direnç Diyot Diyot kenetleyici devreler Diyot Limiter DO-178B Doğrudan Sıfırlamalı Doğrultucular Dolaylı Sıfırlamalı Döngüsel Sayıcılar Düzlem-Panel Dedektörler Elektrik Elektronik Projeler Entegre Devreler Fiber Optik filtreler flipflop Flora foruier serileri Fototransistör fourier dönüşümü FPGA Frekans Counter Function Generato gereksinim analizi Görüntü görünür ışığa dönüştürme GP810 GPS Grid Güç Ölçümleri Half-wave Rectifiers indüktör infrared fotodiyot JOHNSON SAYICISI kalite Kalite Standartları kapasitör karanlık algılayıcı Kaymalı Yazmaç Kenetleme Devreleri Kenetleyiciler Kırpıcılar Kolimasyon Laser Darbelerinin Algılanması Laser Darbelerinin Oluşumu Laser Diyod ldr led lineer sistem analizi lm324 LM358 lm555 timer lm741 MATLAB matlab çizim matlab kodları Maximite Mikrodenetleyiciler Mirocontroller MSP430 Mühendis Staj Mühendislik OP-AMP Optik Film Optik-Fiber Zayıflama Ölçümleri opto-coupler osilatör Osiloskop Paralel – Seri Dönüşüm paralel devreler PIC PIC16F877 PIC16F877A PIC16F886 PIC32MX Plaka Okuma PLC Proje pwm Radiology Radyasyon Radyoaktivite Radyografi Radyoloji Rectifiers Register RFID RL devreleri RL FİLTRELERİ RLC Filtre Robot Robotics röntgen Röntgen Cihazları sayıcılar Sayısal Dedektör Sayısal iletişim Selenyum Dedektör sensor network sensör seri devreler seven-segment sıcak ayna sistem mühendisliği soğuk ayna Solid State Staj svf Swot Analizi Tam Dalga Doğrultucu temel AC devre temel DC devre termistör Test Tez transistor Transistör Bacaklarının Testi transistör yükseltgeç ULN2803 Ultrason Video Kodlama volt Wireless X-ışını Yarım Dalga Doğrultucuları yazmaçlar Yüz tanıma